hamburger

NIEUWS

Het dienstencentrum De Meersenier deed een ophaling voor het asiel Schoten, dank u in naam van onze dieren

kunst

Dank u, Port of Antwerp , voor de sponsering van 500€

kunst

Beste,

zoals afgesproken na ons bezoekje vandaag sturen we een mailtje met de foto's van de actie van ons dochtertje. Ze maakte kunstwerkjes die ze verkocht ten voordele van het dierenasiel. Vandaag is ze wat ze met de opbrengst kocht komen brengen.

kunst

Dierenasiel moet verhuizen door verzakking

Het dierenasiel in de Sluizenstraat moet op zoek naar een nieuwe plek. De huidige locatie is sterk verouderd en het kattenverblijf dreigt weg te zakken in de beek. Al 46 jaar lang vangen zo'n 35 vrijwilligers er onder meer katten en honden op. "Normaal gezien zitten hier maximaal achttien honden tegelijk", zegt bestuurslid en vrijwilligster Nadine Van Dyck (47). "Door de opvang van maar liefst zestien honden van een failliete broodfokker uit Kasterlee zijn we momenteel overbevolkt en zitten er hier 23 honden. Daarnaast zijn onze koten ook sterk verouderd, wat je vooral merkt aan de vloer en het onderhoud ervan, maar ook dreigt ons dierenasiel in de beek terecht te komen. De rand van de beek is aan het verzakken, wat vooral te zien is aan het quarantainehok van de katten. Dat is al voor een deel verzakt." Met de verhuis wil het dierenasiel uitbreiden en alles vernieuwen. "We zien dat we de laatste tijd toch wel met een wachtlijst moeten werken", gaat Nadine verder. "Die willen we met onze verhuis wegwerken. Daarnaast willen we ook een modernere infrastructuur neerzetten. Maar dat kost geld." Intussen zijn vijf studenten van de Universiteit Antwerpen begonnen met een crowdfundingactie. Meer info op www.dierenasielschoten.be (KCS)

kunst

Beste, Het is vandaag de dag na de rommelmarkt. Door het plaatsen van de inzamelpotjes voor het dierenasiel hebben we een klein bedragje bijeengekregen. We hadden inzamelpotjes geplaatst bij 5 kraampjes. En er zijn een aantal gulle donors bijgeweest. Mijn vriend en ik hebben ervoor gezorgd dat we op een rond bedrag uitkwamen van maar liefst 80 euro. Het is niet gigantisch veel maar het is toch iets.. Ik ben blij dat ik toch iets kan terugdoen naar het dierenasiel. Er steken fotos in de bijlage en het potje brengen we in de loop van de week binnen. Mvg Kim en sven

kunst kunst kunst